keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Maatuskojen maatuskat


Heipparallaa on jääny vissin tämä blogin kirjottelu vähälle. Johtunee varmaankin siitä että koulussa on ollut aika hektistä aikaa tuon lopputyön kanssa. Työn alla on ollu viime syksystä vanhojentanssimekko joka alkaapi olla muutamaa silausta vaille valmis. Tanssithan olis tuossa reilu viikon päästä. Tänään oli viimeinen sovitus. Hyvä minä! Myöhemmin kuvaa jos asiakas antaa julkaista niitä. :)

Löysin tässä aika kauankin aikaa sitten Eurokankaasta maailman söpöintä maatuskakuvioista kangasta. Viimein keksin mitä siitä ompelisin ja kävin ostamassa tätä ihanuutta. Ensin suunnitelmissa oli puolikellohame, mutta tuumasin että tämä kävisi paremmin tyttömäiseen paitaan.Elikkäs aloitin sillä että muokkasin koulussa omilla mitoilla tehtyjä peruskaavoja. Tähän käy myös ihan normaalin t-paidan peruskaava. En koskenut paidan etu- ja takakappaleeseen, mutta muokkasin hihaa levittämällä sitä.
Jaoin hihan kuuteen yhtäsuureen osaan. Levitin hihaa ylhäältä ja asettelin palasia päällekkäin alhaalta koska halusin hihansuun kapemmaksi.
Jos kärsivällisyyttä riittää niin mallista voi valmistaa sovituskappaleen vaikkapa lakanakankaasta jotta näkee miten hiha asettuu ja miltä malli näyttää. Onneksi ite maltoin tehä koska hiha oli ihan liian alhaalla.

Ompele ja huolittele sivusaumat sekä olkasaumat.
Leikkaa pääntien mallinen 4cm leveä alavara ja silitä siihen nurjalle puolelle tukikankaat.

Neulaa alavara pääntielle ja ompele

Leikkaa pääntielle ompeleeseen asti hakkeja mahdollisimman paljon että alavara kääntyy kauniisti nurjalle.
Tikkaa alavara pääntieltä.

Ompele hihan pyöriölle poimutuslangat.
Poimuta hiha oikean kokoiseksi ja ompele miehustaan.

Päärmää hihansuut sekä helma.
Jos näyttää siltä että alavara ei meinaa pysyä piilossa, tikkaa se olkasaumoista muutamalla pistolla.

Valmista!
Tarkotuksena oli ottaa kuvia paidasta minun päällä, mutta kuvaajani häipyi toiselle paikkakunnalle ja oli ihan pakko päästä tekemään uusi kirjoitus. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti